Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laks og grønnsaker ovnsbakt sammen blir en rask og smakfull middag. Til denne oppskriften kan du også bruke filet fra annen fisk, som ørret, torsk eller steinbit.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 5 stilk stilk selleri selleri
  • 250 g g sjampinjong sjampinjong
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 15 stk stk oliven, sort oliven, sort
  • salt salt

Tilbehør

  • potetmos potetmos

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C. 

  • Skjær laksen i ca. 3 cm brede stykker og dryss med salt og pepper.

  • Skjær stangselleri, sjampinjong og sitron i skiver. 

  • Ha selleri og sjampinjong i en smurt ildfast form, drypp over olivenolje og legg på sitronskiver. 

  • Stek formen i stekeovnen i 10 minutter. 

  • Ta ut formen, dryss over litt salt og oliven, og bland alt godt sammen. 

  • Legg laksestykkene over grønnsakene, drypp litt olivenolje over og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter. 

Server med potetmos.

Tips: Dersom du bruker fryst fisk, kan du legge i fisken når grønnsakene har stekt i kun 5 minutter.