Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt laks er lettvint når du skal lage mat til mange, og denne oppskriften er full av friske smaker. Sausen og salaten er kald og kan lages i god tid før gjestene kommer.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 0,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 ss ss smør smør
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 stilk stilk persille, frisk persille, frisk
  • salt salt

Pepperrotkrem

  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 1 cm cm pepperrot pepperrot
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 ss ss sennep sennep
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Salat

  • 25 g g valnøtter valnøtter
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 1 stk stk endivesalat endivesalat
  • 1 dl dl bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk

Dressing

  • 1,5 ss ss honning honning
  • 3 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 3 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt
  • salt salt

Tilbehør

  • 12 stk stk potet, liten type potet, liten type
  • 2 ss ss smør smør
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Ha hvitvin og smør i en ildfast form og dryss over litt salt. Skjær laksefileten i porsjonsstykker og legg i formen med skinnsiden opp.

  • Skjær sitron og sjalottløk i skiver og legg mellom laksestykkene i formen. Legg over persillestilkene.

  • Dryss litt salt på skinnet og stek i stekeovnen til laksen er ferdig, ca. 12 minutter.

Pepperrotkrem

  • Pisk crème fraîche stiv og luftig. 

  • Riv pepperrot fint og finhakk gressløk. 

  • Bland ingrediensene til pepperrotkremen sammen rett før servering. 

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Salat

  • Stek valnøtter i tørr stekepanne til de er gylne, og knus dem grovt med hendene. 

  • Skjær agurk i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Skjær agurken i terninger på ca. 1 cm. 

  • Skrell appelsin og skjær kjøttet i terninger.

  • Skjær øverste del av endivesalaten i strimler, grovhakk bladpersille og finhakk rødløk.

  • Bland sammen ingrediensene til salaten.

Dressing

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen. 

  • Smak til med salt og pepper, og vend dressingen forsiktig inn i salaten.

Tilbehør

  • Kok poteter og skrap av skallet med en liten kniv.

  • Vend potetene i litt smør og salt.

Server ovnsbakt laks med salat, pepperrotkrem og kokt potet.