Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften er full av smak, og mild avokado runder det hele av. Laksen er ovnsbakt bare noen minutter, slik at den fortsatt er saftig i kjernen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 4 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 ss ss valmuefrø valmuefrø
  • 1 ts ts salt salt
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Salat

  • 1 stk stk avokado avokado
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk crispisalat crispisalat
  • 3 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Riv ingefær, og finhakk chili og gressløk.

  • Bland ingefær, chili, gressløk og salt, og fordel over laksefileten.

  • Pakk laksefileten inn i plast og la den ligge i kjøleskapet i 15 minutter.

  • Ta laksen ut av plasten, legg den i en smurt ildfast form og dekk med aluminiumsfolie.

  • Stek laksen i stekeovnen i ca. 7 minutter, ta den ut og la den hvile under folien i 2 minutter. 

  • Ta av aluminiumsfolien og dryss over valmuefrø.

Salat

  • Del avokado i to, ta ut steinen og avokadokjøttet.

  • Skjær avokadokjøttet i båter, drypp over saften av sitron, og dryss litt salt og grovkvernet pepper.

  • Bland sammen avokado, salat og friske urter. 

  • Drypp litt olivenolje, og dryss litt salt og pepper over salaten.

Server ovnsbakt laks med avokadosalat ved siden av.