Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Pai trenger ikke være komplisert å lage. Kjøp ferdig butterdeig så er det bare å fylle den med de råvarene du måtte ønske. Laks og asparges er en fin kombinasjon i en pai.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk butterdeigsflak butterdeigsflak
  • 12 stk stk asparges asparges
  • 2,5 dl dl matfløte matfløte
  • 2 stk stk egg egg
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper, hvit pepper, hvit

Tilbehør

  • salat salat
  • tomat tomat
  • rømmedressing rømmedressing

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laksen i terninger, ca. 1,5 cm og tin butterdeigen.

  • Legg de to små butterdeigflakene på hverandre og kjevle dem ut til en leiv, 2-3 mm tykk.

  • Ha butterdeigen i en paiform på ca. 20 cm i diameter.

  • La den falle litt løst ned i formen og klem den godt ned lang kanten uten å strekke deigen.

  • Sett formen i kjøleskap i ca. 30 min, da krymper ikke deigen under stekingen.

  • Fyll formen med tørre erter og forstek paiskallet nederst i stekeovnen i 8-10 min.

  • Ta paiformen ut og ta ut ertene.

  • Skrell den nederste delen av aspargesstilkene og kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter.

  • Ta dem opp, la dem renne godt av og skjær stilkene i mindre stykker. Toppene skal være hele.

  • Fordel laks og aspargsesstilker i formen med toppene øverst.

  • Pisk sammen matfløte, egg og finhakket gressløk, og smak blandingen til med salt og hvit pepper.

  • Hell eggeblandingen forsiktig i formen.

  • Stek paien videre midt i stekeovnen til eggestanden har stivnet og begynner å få farge.

  • Det er viktig ikke å steke paien for lenge, da blir både fisk og eggestand tørr.

  • Klem forsiktig på eggestanden og kjenn om den føles fast, men elastisk. Da er den ferdig.

Server paien med salat, tomat og rømmedressing ved siden av.