Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Panert laks får en sprø skorpe og er saftig inni. Servert med potetstuing og kokt brokkoli er denne oppskriften er enkel hverdagsmiddag.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 dl dl griljermel griljermel
  • 3 ss ss olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Potetstuing

  • 7 stk stk potet potet
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 4 dl dl melk melk
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brokkoli brokkoli

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i passe stykker, tørk godt med tørkepapir og dryss med salt og pepper.

  • Pisk egg godt sammen i en bolle og ha griljermel på et fat.

  • Vend laksestykkene i egg, så i griljermel.

  • Stek stykkene gylne og gjennomstekt i olje, ca. 2 minutter på hver side.

Potetstuing

  • Skrell potet og skjær i terninger. 

  • Kok potetterningene møre i lettsaltet vann, hell av kokevannet og la dem dampe fra seg.

  • Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la det surre i 1-2 minutter.

  • Spe med melk til en glatt saus, og smak til med salt og pepper.

  • Vend inn potetterningene og finhakket dill inn i sausen.

Server laksen med potetstuingen og kokt brokkoli.