Paprikasalat med laks

Tapas kan serveres på mange måter og må ikke være på brød. Denne oppskriften viser hvordan man kan variere tapasbordet ved å bruke små porsjonsskåler til servering.
Ingredienser
- 400 g laksefilet, uten skinn og bein
- olje
- salt og pepper
Paprikasalat
- 2 stk paprika, søt
- 2 ss rapsolje
- 2 ss oliven, sort
- 2 stk tomat
Dressing
- 1 fedd hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- 0,5 ts salt
Framgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Pensle laksefileten med olje og dryss over salt og pepper. Del laksen i jevnstore biter.
Legg dem på en stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.
Paprikasalat
Del paprika i to på langs og ta ut frøene.
Smør dem inn med litt rapsolje, legg dem på stekebrett og sett dem i stekeovnen under grill.
Ta dem ut når skinnet har fått svarte flekker, pakk dem lett inn i aluminiumsfolie og avkjøl i noen minutter.
Riv av skinnet og skjær paprika i strimler.
Skjær oliven i skiver, del tomatene i to, ta ut kjernene og skjær dem i strimler.
Bland sammen paprika, oliven og tomat.
Dressing
Finhakk hvitløk og bland den med olivenolje og sitronsaft.
Smak til med salt.
Fordel dressingen over paprikasalaten og bland godt sammen.
Fordel paprikasalat i porsjonsskåler og legg over laks. Pynt gjerne med friske urter om du har.