Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gravlaks kan smakssettes på ulike vis. Denne gravlaksen med pepperrot passer utmerket til julelunsjen eller -buffeen. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 0,5 dl dl salt salt
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 1 ss ss sennepspulver sennepspulver
  • 100 g g pepperrot pepperrot
  • 1 dl dl dill, frisk dill, frisk

Framgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann og tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.

  • Bland salt, sukker og sennepspulver.

  • Riv pepperrot i et fint rivjern, finhakk dill og bland inn i krydderblandingen.

  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.

  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, maks 30 minutter. 

  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.

Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.