Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv pulled laks på grillen og la det bli en ny grillfavoritt. Pulled laks er saftig og har mye smak. Start gjerne med tilbehøret.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 bunt bunt koriander, frisk koriander, frisk
  • 2 dl dl soyasaus, lys soyasaus, lys
  • 4 ss ss akasiehonning akasiehonning
  • 1 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver

syltet agurk

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 dl dl vann vann
  • 2 ss ss eddik eddik
  • 2 ss ss sukker sukker
  • 1 ss ss sennepsfrø sennepsfrø
  • salt salt
  • pepper, hvit pepper, hvit

Rødløk

  • 3 stk stk rødløk rødløk
  • 2 stk stk lime lime
  • 1 knivsodd knivsodd salt salt

Tilbehør

  • lettrømme lettrømme
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Forvarm grillen.

  • Finhakk hvitløk og stilken til koriander. Legg korianderbladene til side, de skal brukes som topping.

  • Bland sammen hvitløk, korianderstilk, soyasaus, akaisehonning, spisskummen og paprikapulver til en marinade.

  • Ha laksen i en smurt, ildfast form, og fordel marinaden over. La det stå i ca. 1 time.

  • Grill laksen kjapt på øvresiden, så med skinnsiden ned i ca. 10 minutter.

  • Flak opp laksen med en gaffel, og dryss over korianderblader.

Agurk

  • Skjær agurk i tynne skiver med en ostehøvel, ha skivene i en bolle og bland det med salt. La det ligge under press i ca. 30 minutter.

  • Klem ut vannet av agurken.

  • Lag en lake av vann, eddik, sukker og krydder, og rør til sukkeret er oppløst.

  • Ha agurken i laken og la det stå i ca. 1 time før servering.

Rødløk

  • Skjær rødløk i tynne skiver og press saften av lime.

  • Ha salt og limesaft over rødløken og la den stå i minst 1 time. La det gjerne stå over natten. 

Server pulled laks syltet agurk, rødløk, lettrømme og brød.