Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en smakfull salat med kokt laks, quinoa, agurk, sukkererter, koriander og fetaost til middag. En slik middag gjør seg også godt som lunsj dagen etterpå.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 120 g g quinoa quinoa
  • 350 g g sukkererter sukkererter
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 50 g g fetaost fetaost
  • salt og pepper salt og pepper
  • 250 g g kidneybønner, hermetiske kidneybønner, hermetiske

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker og kok i lettsaltet vann til den er ferdig, ca. 3 minutter.

  • Ta fisken opp av kokevannet og la den avkjøle helt.

  • Kok quinoa etter anvisning på pakken, og avkjøl.

  • Kok opp sukkerertene kjapt i lettsaltet vann og ha over i kaldt vann.

  • Skrell og skjær agurk i terninger.

  • Pisk sammen olivenolje og hvitvinseddik, og bland med quionaen.

  • Smak quinoa til med salt og pepper, og vend inn sukkererter, agurkterninger, kidneybønner og frisk koriander.

  • Del den kokte laksen i biter og fordel den over salaten.

Server salaten med fetaost i terninger drysset over.