Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gjør litt mer ut av måltidet og røyk laksen din selv. Server den som forrett med hjemmelaget pepperrotkrem, sherryvinaigrette, og en frisk liten salat.

Vanskelighetsgrad Veldig vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 440 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 80 g g sukker sukker
  • 120 g g salt salt
  • røykspon røykspon

Vinaigrette

  • 6 ss ss sukker sukker
  • 0,5 dl dl sherryeddik sherryeddik
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • 2 ss ss rosiner rosiner
  • salt og pepper salt og pepper

Pepperrotkrem

  • 5 cm cm pepperrot pepperrot
  • 1,5 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 45 °C.

  • Skjær laksen i serveringsstykker og dryss med sukker og salt. La den stå i ca. 20 minutter, og skyll og tørk filetene. 

  • Legg fisken på bakepapir på rist og sett inn i stekeovnen.

  • Varm opp en stekepanne og ha i røykspon. Dekk til med aluminiumsfolie og la pannen stå på varmen til sponet virkelig begynner å ryke. 

  • Sett pannen inn i stekeovnen og ta av aluminiumsfolien. 

  • La fisken stå i stekeovnen med røyken i ca. 15 minutter.

  • Ta ut røyksponet og bak laksen videre til den flaker seg, ca. 10 minutter. Den skal ha en kjernetemperatur på ca. 45 °C.

Vinaigrette

  • Bland sukker og sherryeddik i en kasserolle og kok til sirupkonsistens. 

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og bland med sirupen, olivenolje, pinjekjerner og rosiner. 

  • Rør vinaigretten godt sammen, og smak til med salt og pepper. 

Pepperrotkrem

  • Riv pepperrot, ha ei en bolle med crème fraîche og pisk stivt. 

  • Smak til med saft av sitron, salt og pepper.

Server røkt laks med sherryvinaigrette, pepperrotkrem og salat ved siden av.