Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Grillet laks trenger ikke ha komplisert tilbehør for å smake godt. Dette er en enkel oppskrift hvor laksen er servert i en sandwich med friske grønnsaker.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 8 skiver skive brød brød
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stk stk salathode salathode
  • salt og pepper salt og pepper
  • grillfolie grillfolie
  • olje olje

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i porsjonsstykker og dryss over litt salt og pepper.

  • Brett grillfolie dobbelt, pensle med olje og legg på laksestykkene.

  • Stek laksen på varm grill i ca. 3 minutter, snu den og stek den i 2 minutter på den andre siden.

  • Legg brødskivene på grillen og grill dem et par minutter på hver side.

  • Skjær tomat i skiver og finhakk sjalottløk.

  • Legg salatblad, tomatskiver og sjalottløk på halvparten av brødskivene.

  • Legg et stykke laks på hver brødskive med salat og legg en brødskive over.

Del hver sandwich i to på skrå og server. Fest gjerne en cherrytomat på toppen av hver sandwich med en cocktailpinne.