Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sashimi kan du servere som forrett, hovedrett eller en del av sushimenyen. Prøv denne oppskriften, og la soyasaus, sitron og koriander heve smaksopplevelsen av laksen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss lakserogn lakserogn
  • 0,5 ts ts wasabi wasabi
  • 2 stk stk reddik reddik
  • 10 cm cm rettich rettich
  • 3 ss ss soyasaus soyasaus
  • 0,5 stk stk lime lime
  • koriander, frisk koriander, frisk
  • sesamfrø, sort sesamfrø, sort

Framgangsmåte

  • Skjær et jevnt stykke av laksefileten og skjær den i tynne skiver på skrå, ca. 3 mm tykke.

  • Skjær reddik i tynne skiver og rettich i tynne strimler.

  • Bland lakserogn med wasabi.

  • Press saften av lime og bland med soyasaus.

Server sashimien med reddik, rettich, lakserogn, sesamfrø og koriander på toppen, og drypp soyasausen rundt.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.