Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sashimi er enkelt å lage, så hvorfor ikke imponere med en krydret salsa eller kremet wasabisaus som tilbehør? Dette er sashimi i elitedivisjonen!

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein

Spicy salsa

  • 2 stk stk chili, rød chili, rød
  • 3 stk stk tomat tomat
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 knivsodd knivsodd chilipulver chilipulver
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 dl dl mirin mirin
  • 0,5 dl dl soyasaus, lys soyasaus, lys
  • wasabi wasabi

Kremet wasabisaus

  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • wasabi wasabi
  • 1 dl dl majones majones
  • 2 ss ss soyasaus, lys soyasaus, lys
  • pepper, hvit pepper, hvit

Framgangsmåte

  • Skjær først et jevnt stykke av laksefileten, og skjær i 2-3 mm tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot marmoreringen i fiskekjøttet. 

Spicy salsa

  • Press saft og riv skallet av lime.  

  • Finhakk chili og rødløk. 

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og finhakk tomatkjøttet. 

  • Bland sammen ingrediensene til salsaen og sett den kjølig i 30 minutter.

Kremet wasabisaus

  • Pisk lettrømme, majones og soyasaus.

  • Smak til med wasabi og hvit pepper. 

  • Sett sausen kjølig i 30 minutter.  

Server sashimi med spicy salsa og kremet wasabisaus.

Tips: Mirin får du kjøpt på internasjonale matbutikker, og sake på Vinmonopolet. Men dersom du ikke får tak i mirin eller sake kan du bruke tilsvarende mengde hvitvin.