Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det enkle er ofte det beste og det ser du i denne oppskriften. Her skjærer du rå laks i skiver og serverer den med en hjemmelaget soyadressing ved siden av.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein

Dressing

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,25 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 kvister kvist koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 dl dl soyasaus soyasaus
  • 1 ts ts sesamolje sesamolje

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i tynne skiver.

Dressing

  • Finhakk hvitløk, ingefær, chili og koriander.

  • Press saften av lime, og ha i en skål sammen med soyasaus og sesamolje.

  • Bland hvitløk, ingefær, chili og koriander i sausen.

Server sashimiskivene med soyadressingen i en skål ved siden av.

Tips: Denne soyadressingen kan gjerne brukes som tilbehør til nigiri sushi og maki sushi.