Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sennepsgravet laks passer perfekt til jul når familie og venner samles. Gravlaks er en klassiker på koltbordet og er overraskende enkelt å lage. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 1 ss ss sennepspulver sennepspulver
  • 1 ss ss sennepsfrø sennepsfrø
  • 1 ts ts karve karve
  • 0,5 dl dl salt salt

Framgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.

  • Bland sennepspulver, sennepsfrø, karve, sukker og salt.

  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.

  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter. 

  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.

Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.