Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften kan du bruke enten du skal lage hovedrett eller forrett. Lettvint, men eksklusiv! Sesamfrø gir laksen en søt og deilig smak, og salaten gjør retten frisk.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 320 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk avokado avokado
  • 15 stk stk sukkererter sukkererter
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 2 stk stk lime lime
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 0,5 dl dl fiskesaus fiskesaus
  • 1 dl dl cashewnøtter cashewnøtter
  • sesamfrø sesamfrø
  • soyasaus soyasaus

Framgangsmåte

  • Rull laksen i sesamfrø og skjær den i tynne skiver. 

  • Skjær avokado i terninger, og sukkererter, rødløk og vårløk i tynne strimler.

  • Press saften av lime og bland med frø fra chili og fish sauce.

  • Vend grønnsakene og cashewnøtter i sausen.

Server sesamlaks og salaten med en skål soyasaus ved siden av.