Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Neste gang du panerer fisk må du prøve sesamfrø blandet med griljermel. Sesamfrøene gir laksen en god smak, og fløtestuet purre runder av retten.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl hvetemel hvetemel
  • 1 ss ss salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper
  • 1 stk stk egg egg
  • 3 ss ss griljermel griljermel
  • 3 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • olje olje

Purre

  • 3 stk stk purre purre
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i porsjonsstykker og tørk godt med tørkepapir.

  • Bland mel, salt og pepper i en bolle, pisk egg lett i en annen bolle, og bland griljermel og sesamfrø i en tredje bolle.

  • Vend laksestykkene i melblandingen, så i egg, og til slutt i sesamblandingen.

  • La stykkene ligge noen minutter på tørt underlag så paneringen fester seg.

  • Stek laksen i olje på middels varme, i ca. 2 minutter på hver side.

Purre

  • Rens og skyll purre godt, og la den renne godt fra seg.

  • Skjær purre i tynne ringer og surr i smør i 2 minutter. De skal ikke bli brune.

  • Hell kremfløte over og la purren surre i 2-3 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med fløtestuet purre og kokte poteter ved siden av.