Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En god suppe er lett å lage. Gjør kraften ekstra smakfull med eksotiske kryddergrønnsaker. Da er det bare en god blanding av fisk og skalldyr som skal til før maten er klar.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 150 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 1 pakke pakke risnudler risnudler
  • 1 stk stk sitrongress sitrongress
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 bunt bunt koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 ss ss sukker, brunt sukker, brunt
  • 0,5 dl dl fiskesaus fiskesaus
  • 8 dl dl kyllingbuljong kyllingbuljong
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 5 stk stk vårløk vårløk

Framgangsmåte

  • Skjær laks og torsk i terninger og bland med revet ingefær, salt og sweet chilisaus.

  • Kok risnudler etter anvisning på pakken.

  • Bank sitrongresset med baksiden av en stor kniv, skjær chili i skiver og finhakk koriander.

  • Ha sitrongress, chili, koriander, sukker, fish sauce og kyllingbuljong i en kasserolle og kok opp.

  • Sil buljongen og smak til med saften av lime.

  • Legg laks og torsk i buljongen og kok opp.

  • Skjær gulrot, agurk og vårløk i strimler og tilsett i buljongen sammen med rekene og risnudlene rett før servering.

Server rykende varm.