Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Marinader spicer opp fisken og denne friske marinaden med sitron egner seg særlig godt til fet fisk som laks eller ørret. Fisken bør få ligge i marinaden i 1 time.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts pepper, grovmalt pepper, grovmalt
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper

Framgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk, og press saften og riv skallet av sitron.

  • Bland alle ingrediensene til marinaden sammen.

  • Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst 1 time i kjøleskap.

  • Ta fisken ut av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk.

Tips: Du kan både grille og steke fisken. Bruk gjerne en grillpanne hvis du velger å steke den.