Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gravet laks er lett å lage og smaker mye bedre enn når den blir kjøpt ferdig. Prøv denne oppskriften der laksen er gravet med appelsin, sitron og lime. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 dl dl salt salt
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 ss ss pepper, hel grønn pepper, hel grønn

Framgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann og tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.

  • Finhakk grønnpepper, og bland med salt og sukker.

  • Skyll appensin, sitron og lime, riv det ytterste skallet med et fint rivjern, og bland inn i krydderblandingen. 

  • Gni laksen godt inn i blandingen og press saften av sitrusfruktektene over laksen. 

  • Dekk til med plastfolie og la laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter. 

  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.

Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.