Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En grateng med søtpotet og potet er enklere å lage enn man skulle trodd, og passer perfekt sammen med stekt laks. Server det hele med sukkererter ved siden av.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 1 ss ss salt salt
  • 2 ss ss olje olje

søtpotet- og potetgrateng

  • 200 g g søtpotet søtpotet
  • 500 g g potet potet
  • 4 dl dl helmelk helmelk
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 dl dl ost, revet ost, revet

Tilbehør

  • sukkererter sukkererter

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skrap fiskeskinnet godt, dryss fisken med salt på kjøttsiden og la den ligge i ca. 10 minutter. 

  • Tørk saltet godt av og skjær fileten i porsjonsstykker.

  • Varm olje i en stekepanne og stek fisken med skinnsiden ned til skinnet er mørkt brunt og sprøtt, ca. 5 minutter.

  • Snu fisken og stek den 1 minutt på andre siden.

Søtpotet- og potetgrateng

  • Skrell og skjær søtpotet i staver og potet i skiver. 

  • Kok søtpotet og potet i melk i ca. 5 minutter. Bruk middels varme så melken ikke koker over eller legger seg i bunnen av kasserollen.

  • Ha søtpotet, potet og melken i en smurt ildfast form, og dryss over salt og pepper.

  • Dryss revet ost på toppen og stek midt i stekeovnen til gratengen er gyllen på toppen, ca. 30 minutter.

Server laksen med gratengen og sukkererter ved siden av.