Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Maten blir ekstra spesiell når alt er lagd fra bunnen av. I denne oppskriften lager du små lakseburgere med burgerbrød og tzatziki. De kan også varmes på grillen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts karri karri
  • 1,5 ss ss salt salt
  • 3 ts ts potetmel potetmel
  • 0,5 ss ss chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 dl dl melk melk

Burgerbrød

  • 350 g g hvetemel hvetemel
  • 250 g g hvetemel sammalt, grovt hvetemel sammalt, grovt
  • 100 g g rugmel rugmel
  • 1 ts ts salt salt
  • 4,5 dl dl vann vann
  • 50 g g gjær, fersk gjær, fersk
  • 0,5 dl dl olje olje
  • melk melk
  • sesamfrø sesamfrø

Tzatziki

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 1 stk stk crispisalat crispisalat
  • 2 stk stk tomat tomat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.

  • Skjær laksen i biter og kjør i foodprosessor. 

  • Tilsett karri, salt, potetmel, og finhakket chili og persille. 

  • Rør inn egg og spe forsiktig med melk. 

  • Stek en liten prøvekake for å se om du trenger mer krydder. 

  • Form små kaker med en skje og stek dem gyllenbrune i litt olje i en stekepanne i ca. 2 minutter på hver side. 

Burgerbrød

  • Bland sammen alt det tørre til burgerbrødene.

  • Varm opp vannet til 37 °C og tilsett olje. 

  • Løs opp gjæren i vannet, og tilsett alt det tørre, litt om gangen, til en smidig deig. 

  • Sett deigen til heving i ca. 30 minutter. 

  • Trill ut små boller, klem dem flate og ha på et stekebrett med bakepapir. 

  • Etterhev brødene i 10 minutter. 

  • Pensle med melk og vann, dryss på sesamfrø og stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Tzatziki

  • Skrell agurk og riv grovt på rivjern. 

  • Ha den revne agurken i en sil med litt salt over og la vannet renne av i ca. 1 time. 

  • Riv hvitløk og bland sammen med agurk og yoghurt. 

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Vask salat og tomat, og skjær tomat i skiver.

Server lakseburgerne i burgerbrød med tzatziki, salatblad og tomatskiver.

Tips: Ta med ferdigstekte lakseburgere når du skal grille. De trenger bare å varmes på grillen i 2-3 minutter på hver side.