Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Om sommeren er det lett og enkel mat som gjelder, og da er denne oppskriften perfekt. Med friske bringebær og blåbær har denne salaten en smak av sommer.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g røkt laks røkt laks
  • 150 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 pakke pakke salat, blandet salat, blandet
  • 1 pakke pakke ruccolasalat ruccolasalat
  • 200 g g bringebær bringebær
  • 200 g g blåbær blåbær

Vinaigrette

  • 2 ss ss bringebæreddik bringebæreddik
  • 1 ts ts honning honning
  • 1 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • solsikkeolje solsikkeolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær røkt laks i tynne skiver.

  • Skrell agurk, del i to, skrap ut kjernene og skjær i små terninger.

  • Finhakk rødløk og skjær cherrytomat i båter.

  • Riv salaten og ha på et serveringsfat med agurk, rødløk og cherrytomat.

  • Skyll bringebær og blåbær.

Vinaigrette

  • Pisk bringebæreddik, honning og dijonsennep med stavmikser, og tilsett solsikkeolje forsiktig i en tynn stråle til den blir tykk i konsistens.

  • Smak til med salt og pepper, og ev. litt honning eller sitronsaft.

  • Vend salaten i litt av vinaigretten før servering.

Ha reker, røkt laks, bringebær og blåbær over salaten, og server med brød og resten av vinaigretten ved siden av.