Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laks passer til mange smaker, men av og til er det enkle ofte det beste. Her er laksen marinert i soyasaus og ingefær, grillet lett og servert med en enkel salat.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,75 dl dl soyasaus soyasaus
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie
  • olje olje

Salat

  • 1 stk stk salathode salathode
  • 0,5 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 1 ts ts olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Varm opp grillen.

  • Skjær laksen i serveringsstykker, skrap lakseskinnet rent for skjell, og skyll og tørk fileten godt.

  • Riv ingefær og bland med soyasaus i en bolle. Ha i laksen, vend stykkene så marinaden dekker og la ligge i 5 minutter.

  • Brett et stykke grillfolie firedobbelt, ca. 15 cm stort, og pensle med olje.

  • Ta laksestykkene opp av marinaden, la renne litt av og legg dem over på grillfolien med skinnsiden ned.

  • Grill laksen på grillfolie i ca. 2 minutter til den så vidt er gjennomstekt. Den skal ikke snus.

Salat

  • Skjær salaten og drypp over sitronsaft og olivenolje.

  • Dryss over finhakket gressløk, litt salt og nykvernet pepper. 

Server laksen med salaten ved siden av og dryss gjerne over litt gressløk.