Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne lakseoppskriften passer godt til travle hverdager. Stekt laks er raskt og enkel å lage, med pasta og salat blir middagen komplett.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk eggehvite eggehvite
  • 4 ss ss griljermel griljermel
  • 2 ss ss sukker, brunt sukker, brunt
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 2 ss ss smør smør

Salat

  • 1 stk stk isbergsalat isbergsalat
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 ts ts eddik eddik
  • 1,5 ts ts sukker sukker
  • salt salt

Tilbehør

  • pasta pasta

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i porsjonsstykker og tørk med tørkepapir.

  • Pisp eggehvite litt luftig.

  • Bland griljermel, brunt sukker og salt i en bolle.

  • Vend laksestykkene i eggehvite og deretter i griljermelblandingen.

  • Stek laksen i smør på middels varme, ca. 4 minutter på hver side.

Salat

  • Skjær salat og agurk i passe biter og legg på et fat.

  • Rør sammen rømme, eddik og sukker og smak til med salt.

  • Fordel rømmeblandingen over salaten.

Server laksen med salat og kokt pasta.