Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det er vanskeligere å si squash enn å lage en spennende suppe av den. Prøv bare selv, inviter venner på besøk, og sett denne deilige laksesuppen på bordet.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 5 dl dl fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 1 knivsodd knivsodd kajennepepper kajennepepper
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i små terninger.

  • Rens og hakk sjalottløk og surr den blank i smør. 

  • Del squash i to og skrap ut frøene. Skjær i skiver, bland med grovhakket løk, hell på fiskebuljong og kok squashen mør.

  • Mos og sil suppen, kok den opp og rør inn sitronsaft, revet ingefær, salt, pepper, kajennepepper og kremfløte. La suppen småkoke videre i 2-3 minutter.

  • Smak suppen til med salt og pepper.

  • Ha lakseterningene i suppen og la trekke i et par minutter.

Server suppen med brød, og dryss gjerne litt timian over om du har det.