Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal invitere gjester.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 ts ts tapenade tapenade
  • salt salt
  • olje olje

Ratatouille

  • 3 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,25 stk stk kinesisk hvitløk kinesisk hvitløk
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 1 stk stk aubergine aubergine
  • 1 stk stk løk løk
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Parmesankrem

  • 3 dl dl kremfløte kremfløte
  • 125 g g parmesanost parmesanost
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.

Ratatouille

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær de andre grønnsakene i små terninger.

  • Fres sjalottløk, hvitløk, hermetiske tomater og tomatpuré i olivenolje i 2-3 minutter.

  • Skru ned varmen og la sausen surre i minimum 30 minutter.

  • Rør inn grønnsakene og la koke i ca. 10 minutter.

Parmesankrem

  • Kok inn kremfløte til det halve.

  • Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med ratatouille, parmesankrem og tapenade.