Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne enkle hverdagsretten med stekt laks og potetmos passer godt til hele familien. Den er rask og enkel å lage og kan tilberedes med din favoritt fisk og yndlingsgrønnsaker.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • smør smør
  • salt og pepper salt og pepper
  • 6 stk stk potet potet
  • 1 dl dl melk melk
  • 1 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brokkoli brokkoli

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i jevnstore stykker og dryss med salt og pepper.

  • Stek laksestykkene gyllenbrune i olje, ca. 3 minutter på hver side.

Potetmos

  • Skrell potet, skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.

  • Mos med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.

  • Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Server stekt laks med potetmos og dampet brokkoli.

Tips: Du kan variere denne retten med å bruke den fisken og de grønnsakene du ønsker.