Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Mango passer perfekt til laks med sin eksotiske smak. Og med purre og smørsaus får du mange smaker som komplimenterer hverandre.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk purre purre
  • 1 stk stk mango mango
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Smørsaus

  • 0,5 ss ss sjalottløk sjalottløk
  • 1 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr
  • 0,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 200 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • lollo rosso-salat lollo rosso-salat
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker, skjær små snitt på skinnet, og tørk skinnet godt.

  • Stek laksestykkene med skinnsiden ned i olje på sterk varme i 2 minutter, og legg dem så på et smurt stekebrett med skinnsiden opp.

  • Dryss salt og pepper på laksen og stek i stekeovnen i 8 minutter.

  • Vask purre, og skjær purre og mango i terninger.

  • Kok opp vann med salt, ha i purreterningene og gi dem et godt oppkok.

  • Hell av kokevannet og vend inn mangoterningene.

Smørsaus

  • Finhakk sjalottløk og kok inn sammen med hvitvin. Kok inn til det halve og tilsett kremfløte.

  • Kok til sausen tykner litt. 

  • Pisk inn små terninger av kaldt smør.

  • Hold temperaturen opp mot kokepunktet, men den må ikke koke.

  • Smak til sausen med sitronsaft, salt og pepper.

Server laksen med purre, mango, smørsaus, salat og kokt potet.