Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Om du steker laksen med sesamfrø får den en god smak som du topper med godt tilbehør. I denne oppskriften serveres sesamstekt laks med posjert egg og grønnsaker.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • 1 stk stk aubergine aubergine
  • 100 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • salt og pepper salt og pepper
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • smør smør
  • flaksalt flaksalt

Ovnsbakte tomater

  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,25 ts ts sukker sukker
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk

Posjerte egg

  • 4 stk stk egg egg
  • 1 dl dl hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 stk stk eggehvite eggehvite
  • 0,25 ts ts salt salt
  • olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 110 °C.

  • Skjær laksefilet i serveringsstykker, og dryss med salt, pepper og sesamfrø på begge sidene. 

  • Ha olivenolje og smør i en stekepanne og stek laksen på svak varme, ca. 2 minutter på hver side.

  • Skrell aubergine, skjær den i skiver og stek i olivenolje på begge sidene til de får en gyllen farge.

  • Kok opp vann med litt salt, og kok aspargesbønnene i ca. 3 minutter.

  • Sil av vannet, vend dem i litt smør og strø litt flaksalt over.

Ovnsbakte tomater

  • Ha olivenolje i en ildfast form og ha i cherrytomater.

  • Dryss over sukker, salt og finhakket hvitløk.

  • Stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Posjerte egg

  • Ha hvitvinseddik i en bolle, og knekk ett og ett egg i hvitvinseddiken. Dette vil binde eggehvitehinnen.

  • La eggene ligge i ca. 5 minutter i eddiken. Kok opp vann, visp rundt og hell i eggene.

  • La eggene trekke i vannet i ca. 3 minutter, da vil eggene få en bløt kjerne.

  • Avkjøl eggene i isvann, tørk dem og vend eggene i mel, eggehvite og griljermel.

  • Varm olje i en kasserolle og stek eggene gylne. Legg dem over på tørkepapir. 

Server laksen med stekt aubergine, kokte bønner, ovnsbakte tomater og posjerte egg.