Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Teriyakisaus er god marinade til laksen før den legges på grillen. En kålsalat med kajennepepper og majones med chili bidrar også til en oppskrift for hete sommerkvelder.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 2 dl dl teriyakisaus teriyakisaus

syltet kål

  • 1 stk stk kinakål kinakål
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • 50 g g sukker sukker
  • 1 dl dl eplecidereddik eplecidereddik
  • 3 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • salt og pepper salt og pepper

Chilimajones

  • 1 dl dl majones majones
  • 1 ss ss chiliketchup chiliketchup
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skrap skinnet fritt for skjell, skyll og tørk lett med tørkepapir. 

  • Skjær laks i serveringsstykker og legg dem i en plastpose.

  • Hell teriyakisausen over laksestykkene i plastposen, knyt igjen og la marinere i kjøleskap i minimum 1 time.

  • Grill laksen med skinnsiden ned i ca. 6 minutter, og deretter ca. 1 minutt på den andre siden. 

Syltet kål

  • Finsnitt kinakål, riv gulrot og bland sammen med kajennepepper.

  • Bland sukker og eplecidereddik, og hell over salaten. 

  • Salaten bør stå 1 time i kjøleskap. 

  • Vend inn sesamfrø og finstrimlet vårløk, og smak til med salt og pepper rett før servering.

Chilimajones

  • Rør sammen majones, chiliketchup og sitronsaft. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server grillet laks med syltet kål og chilimajones.