Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Disse fiskekakene har en ekotisk smak av ingefær, koriander og lime. Hvis du lager en større porsjon, får du mange spennende og raske hverdagsmiddager.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk potet potet
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 2 stk stk egg egg
  • 2 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 kvister kvist koriander, frisk koriander, frisk
  • 2 ts ts limesaft limesaft
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Byggrisotto

  • 4 pors pors byggris byggris
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 kvister kvist koriander, frisk koriander, frisk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 0,5 stk stk sitroner sitron

Framgangsmåte

  • Finhakk laksen.

  • Vask og skrell potet, og skjær i små terninger.

  • Kok potet møre i usaltet vann og hell av kokevannet.

  • Rens og finhakk vårløk.

  • Rens og riv ingefær på et råkostjern.

  • Rens og finhakk frisk koriander.

  • Bland laks, potet, vårløk, ingefær, koriander, egg og limesaft.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Form en prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.

  • Form farsen til små kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Byggrisotto

  • Kok byggris etter anvisning på pakken.

  • Press saften av sitron.

  • Vask, rens og finhakk paprika.

  • Finhakk frisk koriander.

  • Rør sitronsaft, paprika, koriander og olivenolje inn i byggrisen.

  • Smak til med salt.

Server laksekakene med byggrisotto ved siden av.