Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En god oppskrift til jul trenger ikke ta flere timer å lage. Dette er en rett som vil imponere med sine enkle og friske smaker.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 skiver skive sitroner sitron
  • 2 stilk stilk persille, frisk persille, frisk
  • 0,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 0,5 ts ts salt salt

Hasselbakte poteter

  • 8 stk stk potet potet
  • 1 dl dl hasselnøtter hasselnøtter
  • 0,5 dl dl smør smør

agurksalat

  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 ts ts chili, rød chili, rød
  • 1,5 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 2 ts ts sukker sukker
  • 0,5 dl dl vann vann

Pepperrotkrem

  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 1 cm cm pepperrot pepperrot
  • 2 skiver skive gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 ss ss sennep sennep
  • 0,5 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Skjær laksen i serveringsstykker.

  • Skjær sjalottløk og sitron i skiver, og ha i en ildfast form sammen med persille og hvitvin.

  • Legg laksestykkene i formen med skinnsiden opp og dryss salt på skinnet.

  • Bak fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter.

  • Dra skinnet forsiktig av ved servering.

Hasselbakte poteter

  • Skrell potetene og skjær i ca. 1 cm tykke skiver.

  • Grovhakk hasselnøtter.

  • Vend potetene i smeltet smør, så i hasselnøtter, og ha på et stekebrett med bakepapir.

  • Bak i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Agurksalat

  • Skjær agurk i små terninger og finhakk chili.

  • Bland sammen alle ingrediensene til agurksalaten og la den stå og trekke i 20 minutter.

Pepperrotkrem

  • Pisk crème fraîche stiv og luftig.

  • Riv pepperrot på den fineste delen av rivjernet og finhakk gressløk.

  • Rør pepperrot, gressløk, sennep og sitronsaft inn i crème fraîchen.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med hasselbakte poteter, agurksalat og pepperrotkrem.