Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt lange i tomatsaus med hvitløk og olivenolje gir en smak av middelhavet. Denne retten er enkel å lage og smaker nydelig.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g langefilet, uten skinn og bein langefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl ost, revet ost, revet
  • olivenolje olivenolje

Tomatsaus

  • 1 boks(er) boks(er) hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1,5 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper
  • 1 dl dl ost, revet ost, revet
  • 2 ss ss smør smør

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær lange i porsjonsstykker og rull dem i ost.

  • Legg langen i en ildfast form smurt i olivenolje.

Tomatsaus

  • Finhakk hvitløk. 

  • Kok hermetiske tomater, hvitløk og olivenolje til det blir en fyldig saus, og rør inn salt og pepper.

  • Hell tomatsausen over fisken og topp med revet ost og smørklatter. 

  • Bakes midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server lange i tomatsaus med kokt potet.

Tips: For å friske opp retten kan du gjerne servere en grønn salat til.