Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Her har du en oppskrift som setter smaksløkene i høyspenn. Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris er eksotisk, smakfullt og enklere enn du tror!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g langefilet, uten skinn og bein langefilet, uten skinn og bein
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss karri karri
  • 2 ts ts chilisaus chilisaus
  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Salsa

  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 bunt bunt koriander, frisk koriander, frisk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk brokkoli brokkoli
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 dl dl hønsebuljong hønsebuljong
  • 0,5 ss ss maisennamel maisennamel
  • salt og pepper salt og pepper
  • persille, frisk persille, frisk
  • ris, fullkorn ris, fullkorn

Framgangsmåte

  • Skjær lange i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk og bland det sammen med olivenolje, karri og chilisaus.

  • Mariner fisken i blandingen i minimum 30 minutter.

  • Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i olivenolje på middels sterk varme, i 3 minutter på hver side.

Salsa

  • Fjern stilk og frø fra chili, og press saften av lime.

  • Kjør alle ingrediensene i en blender eller med en stavmikser, og sett til side.

Tilbehør

  • Finhakk hvitløk og del brokkoli i buketter.

  • Fres det i olivenolje i en kasserolle til brokkolien så vidt er blitt mør.

  • Tilsett hønsebuljong og gi det et oppkok.

  • Smak til kraften med salt og pepper, og la det koke i 1 minutt.

  • Bland maisennamel i kaldt vann og rør det inn i kraften.

  • Dryss persille over før servering.

Server lange med koriandersalsa, grønnsaker og fullkornsris.