Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lutefisk er nydelig i seg selv, men passer også godt til ulikt tilbehør. Ertestuing, bacon, potet, brunost, sennep og ikke minst sirup er med på å løfte måltidet til nye høyder.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 kg kg lutefisk lutefisk
  • 3 ss ss salt salt
  • 200 g g bacon bacon

Ertepuré

  • 500 g g erter, fryst erter, fryst
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet
  • 500 g g erter, fryst erter, fryst

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne.

  • Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie.

  • Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca 40 minutter.

  • Skjær bacon i små terninger og legg de i en kald stekepanne. Stek på lav varme til det er gyllen, sprøtt og fettet har stekt ut. Tilsett ekstra smør dersom baconet er magert.

Ertepuré

  • Kok erter møre i vann tilsatt sukker.

  • Hell av overflødig vann og mos ertene. 

  • Rør inn smør og timian, og smak til med salt og pepper.

Server lutefisk med bacon, ertepuré og kokt potet.

Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.