Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lutefisk med hvit saus er tradisjon i Sverige. Hvorfor ikke prøve denne nydelige varianten neste gang du skal lage lutefisk? 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg lutefisk lutefisk
  • 2 ss ss salt salt
  • 4 skiver skive bacon bacon

Hvit saus

  • 3 ss ss smør smør
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 4 dl dl melk melk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 8 stk stk pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 3 stk stk allehånde, hel allehånde, hel
  • 4 stk stk nellikspiker nellikspiker
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 dl dl fiskekraft fiskekraft

Erterstuing

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 400 g g erter, fryst erter, fryst

Tilbehør

  • potet potet
  • sennep sennep

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Del opp lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned.

  • Dryss over salt og dekk langpannen med aluminiumfolie.

  • Stek lutefiskstykkene i stekeovnen i ca. 40 minutter.

  • Stek bacon i en tørr panne.

Hvit saus

  • Smelt smør og rør inn hvetemelet.

  • Spe på litt og litt melk, og tilsett salt, hel sort pepper, allehånde og nellikspiker.

  • La sausen koke i ca. 5 minutter.

  • Sil sausen, og tilsett smør og fiskekraft til sausen får en fin konsistens.

Erter

  • Surr finhakket sjalottløk i smør og tilsett erter.

  • La ertene surre i ca. 2 minutter slik at de blir gjennomvarme.

Server lutefisk med stekt bacon, hvit saus, erter, kokt potet og sennep.

Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.