Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I helgen bør du prøve lyr til middag. Oppskriften her gir en smakfull og fargerik middagsopplevelse for de som er glad i asiatiske smaker.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g lyrfilet, uten skinn og bein lyrfilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 2 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk sitrongress sitrongress
  • 3 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje

Mangosalsa

  • 1 stk stk mango mango
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Skjær lyrfileten i porsjonsstykker.

  • Dryss med salt og la fiskestykkene ligge i ca. 20 minutter.

  • Finhakk chili, hvitløk og sitrongress, og riv ingefær.

  • Ha olivenolje i en stekepanne og fres chili, hvitløk, sitrongress og ingefær på middels varme.

  • Legg i fiskestykkene, ha på lokk, og la fiskestykkene trekke i 3 minutter.

  • Snu fiskestykkene og la de trekke 2-3 minutter til. 

Mangosalsa

  • Skjær mango og agurk i små terninger, del cherrytomat i båter og finhakk koriander.

  • Bland alt sammen med olivenolje og sitronsaft.

Server lyr med mangosalsa og kokt ris.