Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fiskekaker kan spises til middag, lunsj eller tas med som turmat. Prøv denne oppskriften med makrell og timian, en spennende vri på den klassiske varianten.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g makrellfilet, uten skinn og bein makrellfilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 ts ts potetmel potetmel
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 1 dl dl melk melk
  • 4 skiver skive bacon bacon
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk tomat tomat
  • 8 skiver skive landbrød landbrød
  • margarin, flytende margarin, flytende
  • olje olje
  • salatblad salatblad

Dressing

  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 3 ss ss lettrømme lettrømme
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær makrell i mindre biter og kjør sammen med salt, pepper, potetmel, timian og melk til en grov farse i en foodprosessor.

  • Form farsen til flate fiskekaker og stek dem i en blanding av flytende margarin og olje, ca. 2 minutter på hver side.

  • Stek bacon sprøtt.

  • Skjær rødløk i ringer og tomat i skiver.

Dressing

  • Rør sammen eggeplomme og saft av sitron til dressingen.

  • Sett bollen over vannbad og rør til blandingen tykner.

  • Rør inn rømme og smak til med salt og pepper.

Legg en fiskekake, bacon, rødløk, tomat og salat på en brødskive, og legg en brødskive over. Server med dressingen.

Tips: Du kan bruke annet brød som for eksempel foccacia.