Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Makrell gir deilig ceviche, altså sitrusmarinert fisk. Prøv denne retten med limemarinert makrellfilet til forrett før grillmaten i sommer.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g makrellfilet makrellfilet
  • 5 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 2 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 stk stk lime lime
  • 1,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts rosépepper rosépepper
  • 1 ts ts salt salt

Tilbehør

  • salat salat
  • bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Frys makrellen i 1 døgn.

  • Ta fisken ut av fryseren, dryss over grovt salt og la stå til den er halvtint.

  • Tørk av salt og skjær makrell i løvtynne skiver. 

  • Fordel makrellskivene på porsjonstallerkener.

  • Finhakk ingefær.

  • Riv skall og press saften av lime.

  • Rør sammen ingefær, skall og saft av lime, olivenolje, rosépepper og salt, og hell over makrellskivene.

  • La det trekke i 10 minutter før servering.

  • Ha over salat og bladpersille.

Server med brød ved siden av.