Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Makrell er en sunn og tradisjonsrik råvare som kan varieres på mange måter. I denne oppskriften blir stekt makrell servert med en deilig rømmesaus med løk og sopp. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g makrellfilet makrellfilet
  • 1 stk stk løk løk
  • 8 stk stk sjampinjong sjampinjong
  • smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Saus

  • 3 dl dl lettrømme lettrømme
  • 2 ss ss gressløk gressløk

Tilbehør

  • brokkoli brokkoli
  • ris ris

Framgangsmåte

  • Skjær løk og sjampinjong i skiver, stek i smør til det begynner å få farge, og sett til side.

  • La smøret blir brunt i stekepannen.

  • Dryss salt og pepper på makrellen og stek fisken med skinnsiden ned til den får en gyllen og fin farge. Sett ned varmen og stek litt på den andre siden.

  • Ta makrellen ut av stekepannen og legg til side.

Saus

  • Ha rømme i stekepannen som du stekte makrellen i, og la den bli varm. 

  • Tilsett løk- og soppblandingen og la alt bli gjennomvarmt. 

  • Ha i finhakket gressløk rett før servering.

Server makrellen med sausen, brokkoli og ris.