Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Makrell er en fisk som brukes svært mye i Japan. Prøv en japanskinspirert variant med makrellfilet og grønnsaker. Server med kokt ris eller godt brød.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk makrellfilet makrellfilet
  • 3 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 2 ss ss soyasaus soyasaus
  • 0,5 ts ts sukker sukker
  • 2 stk stk nepe nepe
  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 1 stk stk aubergine aubergine
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 0,5 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • olje olje
  • peppermix peppermix

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Skjær makrellfiletene i 2 cm brede stykker. 

  • Stek stykkene gylne og sprø i olje, ca. 2 minutter på hver side. Ta dem opp og hold dem varme.

  • Bland sammen hvitvinseddik, soyasaus og sukker, og bland inn revet nepe.

  • Rens og skjær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver. Rens og skjær paprika i tykke strimler. 
  • Stek grønnsakene til de er knapt møre.

Hell dressingen over makrellen før servering og dryss over finhakket chili og peppermix.

Tips: Kokt ris smaker godt til. Både makrellen og grønnsakene kan naturligvis tilberedes på grillen.