Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sprø fiskepinner av makrell panert med knekkebrød er nydelig sommermat. Med remulade ved siden av blir det en stor slager blant store og små.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk makrellfilet, uten skinn og bein makrellfilet, uten skinn og bein
  • 4 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 3 stk stk eggehvite eggehvite
  • 2 dl dl knekkebrød, grovt knekkebrød, grovt
  • margarin, flytende margarin, flytende

Remulade

  • 1 stk stk ansjosfilet ansjosfilet
  • 3 ss ss kapers kapers
  • 3 ss ss sylteagurk sylteagurk
  • 250 g g majones majones
  • 3 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • sitronsaft sitronsaft
  • sukker sukker
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • sitronbåter sitronbåter

Framgangsmåte

  • Skjær makrell i strimler.

  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

  • Pisk sammen eggehvite med litt salt i en skål.

  • Ha knust knekkebrød i en tredje vid skål.

  • Vend fiskestrimlene først i melblandingen, deretter i eggehviten, og til slutt i knekkebrødet.

  • Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.

  • Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir.

Remulade

  • Finhakk ansjos, kapers og sylteagurk, og bland godt sammen med majones og crème fraîche.

  • Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.

Server makrellpinner med remulade og sitronbåter ved siden av.