Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En sunn og god salat gjør seg godt på middagsbordet om sommeren så hvorfor ikke prøve denne varianten med quinoa og pepperrøkt makrell? Du kan også ha den som tilbehør til annen type sjømat. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk pepperrøykt makrellfilet pepperrøykt makrellfilet
  • 1,5 dl dl quinoa quinoa
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk eple eple
  • 2 stk stk hjertesalat hjertesalat

Dressing

  • 4 ss ss fetaost fetaost
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 3 ss ss eplejuice eplejuice
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • 3 ss ss persille, frisk persille, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær pepperrøykt makrell i små stykker.

  • Kok quinoa etter anvisning på pakken, og avkjøl.

  • Skjær agurk i tynne skiver, rødløk i tynne båter og paprika og eple i terninger.

  • Strimle hjertesalat, og bland sammen med makrell, quinoa og de andre ingrediensene til salaten.

Dressing

  • Mos fetaost og bland med olivenolje, sitronsaft og eplejuice.

  • Smak til med salt og kajennepepper, og rør inn hakket persille til slutt.

Server quinoasalaten med dressingen ved siden av.