Salat med makrell og rømmedressing

Makrell er sommermat som smaker helt nydelig på grillen. I denne oppskriften grilles makrellen med cherrytomat og asparges, og komplimenteres med dressing til.
Ingredienser
- 600 g makrellfilet
- 12 stk cherrytomat
- 24 stk asparges
- 4 ss rapsolje
- salt og pepper
Salat
- 1 stk rødløk
- 16 skive parmesanost
- 130 g machsalat
Rømmedressing
- 2 skive sylteagurk
- 1 ss dill
- 0,5 stk sitron
- 6 ss lettrømme
- 1 ss majones
- 0,5 ts pepper
Tilbehør
- brød
Framgangsmåte
Varm opp grillen.
Skjær makrellfilet i biter.
Pensle makrellbitene, cherrytomater og asparges med rapsolje, og krydre med salt og pepper.
Ha alt på grillen og snu jevnlig i ca. 2 minutter. La cherrytomat og asparges ligge på hvilerist eller i et område av grillen hvor det er lavere temperatur.
Salat
Skjær rødløk i strimler og parmesanost i skiver med en ostehøvel.
Bland det sammen i en salatbolle med feltsalat.
Ha makrell, cherrytomatene og asparges i salaten, og bland forsiktig sammen.
Rømmedressing
Finhakk sylteagurk og dill, og press saften av sitron.
Rør det godt sammen med lettrømme, majones og pepper.
Server salat med makrell, rømmedressing og brød.
Tips: Dersom du ikke har grill kan du fint steke makrell og grønnsaker i stekepanne, gjerne i en grillpanne.
Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.