Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Mariner makrellen i teriyakimarinade før du legger den på grillen for en eksotisk smak. Jasminris som tilbehør gir også denne tradisjonelle råvaren fra havet et asiatisk preg.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk makrellfilet makrellfilet
  • 2 ss ss olje olje

Marinade

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk sitrongress sitrongress
  • 2 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1,5 dl dl soyasaus soyasaus
  • 1 dl dl vann vann
  • 0,5 dl dl sukker sukker

Tilbehør

  • ris ris
  • salat salat
  • tomat tomat

Framgangsmåte

  • Vask, rens og finhakk hvitløk, sitrongress og ingefær.

  • Bland soyasaus, vann og sukker i en kasserolle.

  • Tilsett hvitløk, sitrongress og ingefær, og la marinaden koke i 5 minutter.

  • Avkjøl marinaden.

  • La makrellfiletene ligge i marinaden i 10 minutter.

  • Ta makrellfiletene ut av marinaden, tørk av og pensle dem flere ganger med olje.

  • Legg makrellfiletene på grillen og grill dem et par minutter på hver side. 

Server makrellfiletene nystekte med kokt ris og salat, og med resten av marinaden ved siden av.