Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En ratatouille er en fransk grønnsaksstuing som passer utmerket til makrell, så hvorfor ikke kombinere dem sammen i en wrap? Dette er oppskriften på en smakfull rett.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g makrellfilet, uten skinn og bein makrellfilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 4 stk stk tortillawrap tortillawrap
  • salt og pepper salt og pepper
  • grillfolie grillfolie

Ratatouille

  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk aubergine aubergine
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær makrellfilet i serveringsstykker.

  • Brett et ark grillfolie dobbelt og smør med rapsolje.

  • Krydre makrellen med salt og pepper, og legg den på folien.

  • Stek den på grillen i ca. 2 minutter, snu den og stek den 2 minutter på den andre siden.

Ratatouille

  • Vask, rens og skjær alle grønnsakene i like store biter.

  • Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels varme.

  • Begynn med å surre løken i oljen til den er myk og blank.

  • Tilsett en sort av grønnsakene av gangen og la det surre i 1 minutt før du tilsetter neste sort. Ha i mer olivenolje ved behov.

  • Sil hermetiske tomater og tilsett tomatmassen sammen med de andre grønnsakene.

  • La grønnsakene trekke på middels varme til de er møre.

  • Ha i finhakket basilikum, og smak til med salt og pepper.

  • Legg litt ratatouille langs midten av hver tortillawrap og legg makrell over.

Brett, rull sammen og server.

Tips: Dersom du ikke har tilgang til grill kan makrellen også stekes i stekepannen.