Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Den deilige matjessilden er tradisjonsrik, og samtidig litt eksotisk for oss. I denne oppskriften blir du godt kjent med den, siden den har enkelt tilbehør.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk matjessild, doble fileter matjessild, doble fileter
  • 2 dl dl hvetemel hvetemel
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper
  • 2 stk stk eggehvite eggehvite
  • 3 dl dl griljermel griljermel
  • olje olje

Ovnsbakte tomater

  • 300 g g cherrytomat cherrytomat
  • sukker sukker
  • salt salt
  • pepper pepper
  • olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • 1 stk stk sitroner sitron

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 120 °C.

  • Bland hvetemel med salt og pepper.

  • Del hver matjessildfilet i to på tvers og rull dem først i mel, dypp så i eggehvite og rull dem til slutt i griljermel.

  • Varm opp olje i en kasserolle eller frityrkoker og friter matjessild til de blir gylne.

  • La de renne av seg på tørkepapir.

Ovnsbakte tomater

  • Del hver tomat i to, legg dem med snittflaten opp på et stekebrett og dryss over litt sukker og salt.

  • Stek tomatene i stekeovnen i ca. 1-1,5 time.

  • Dryss over litt pepper, og ha over litt olivenolje.

Server fritert matjessild med ovnsbakte cherrytomater og sitronbåter.