Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Matjessild er et godt valg på grillen. I denne oppskriften er den marinert i bland annet limesaft, hvitløk og chili, og servert med kokossalsa og ris ved siden av.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk matjessild, doble fileter matjessild, doble fileter

Marinade

  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 dl dl limesaft limesaft
  • 0,25 ts ts pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Salsa

  • 2 skiver skive ananas ananas
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ts ts chili, rød chili, rød
  • 3 ss ss kokos, revet kokos, revet
  • 2 ts ts hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 ss ss ananasjuice ananasjuice
  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Del matjessilden så du får enkle fileter.

  • Finhakk hvitløk, chili og koriander, og bland med de øvrige ingrediensene til marinaden.

  • Legg filetene i marinaden og la dem marinere i 30 minutter i kjøleskap. 

  • Grill filetene på smurt grillfolie eller rett på grill, ca. 1 minutt på hver side.

Salsa

  • Finhakk ananas, paprika, sjalottløk og chili.

  • Bland sammen ingrediensene til salsaen, og la den stå og trekke i 15 minutter.

  • Smak til med salt, pepper og olivenolje før servering.

Server grillet matjessild med salsa og ris ved siden av.

Tips: Du kan også steke marinert matjessild i stekepannen.