Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Marinert matjessild er enkelt og smakfullt, og passer utmerket på grillen. I denne oppskriften foreslår vi en frisk salat med blant annet eple og jordbær ved siden av.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk matjessild, doble fileter matjessild, doble fileter

Marinade

  • 2 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 4 dl dl vann vann
  • 1 dl dl soyasaus soyasaus
  • 2 ss ss honning honning
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 1 ss ss sesamolje sesamolje

Salat

  • 1 stk stk eple, grønt eple, grønt
  • 12 stk stk jordbær jordbær
  • 2 dl dl salat, småbladet salat, småbladet
  • 1 stk stk frissèsalat frissèsalat
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 0,5 ts ts sukker sukker

Tilbehør

  • lettrømme lettrømme

Framgangsmåte

  • Del matjessilden i enkle fileter.

  • Finhakk eller riv ingefær og hvitløk, press saft av sitron, og bland med de øvrige ingrediensene til marinaden. 

  • Legg filetene i marinaden og la dem marinere i 30 minutter. 

  • Grill filetene på smurt grillfolie eller rett på grill, ca. 1 minutt på hver side.

Salat

  • Skjær eple i tynne skiver og del jordbær i to.

  • Riv salaten i strimler, og vend sammen med eple og jordbær.

  • Rør sammen sitronsaft og sukker, og drypp over salaten.

Server matjessild med salat og lettrømme ved siden av.

Tips: Du kan også steke marinert matjessild i stekepannen.